Ett cykelskjul är det bästa stället att förvara dina cyklar på om du har dem i din trädgård. Och den bästa cykelboden ska vara säker, väderbeständig och praktisk att använda dagligen.
Som vanligt finns det massor av val! Och som vanligt kommer jag att guida dig genom de enkla stegen för att hitta den bästa för dig.
Först och främst måste du tänka på storleken. Var i din trädgård eller gård ska du ställa skjulet? Hur mycket plats finns tillgängligt där? Och viktigast av allt: hur många cyklar vill du förvara i den?
För det andra måste du tänka på vad den är gjord av. Hur vill du att det ska se ut? Vad har du för budget? Och vilken typ av säkerhet, hållbarhet och underhållsnivåer vill du ha?
Äntligen är det dags att välja ett specifikt cykelskjul utifrån dina krav och mina rekommendationer!
Snabb översikt över de bästa cykelskjulen 2023
BILD | DETALJER | |
---|---|---|
| ||
| ||
| ||
|
Innan vi recenserar de bästa cykelskjulen så vill vi gå igenom de stegen du bör fundera över innan du bestämmer dig för vilket cykelskjul som passar dig bäst. Häng med!
Steg 1: Vilken storlek på cykelskjul behöver du?
Hur många cyklar kommer den att lagra?
Vilken storlek på cykelskjul du behöver beror självklart på vad du vill ha där inne! Hur många cyklar? Vilken storlek är de? Hur många tillbehör kommer att gå med dem?
Och kanske vill du ha lite utrymme att arbeta på dina cyklar också? Om så är fallet behöver du en plats för ett cykelställ och tillräckligt med utrymme för att arbeta runt det.
Nu vet jag uppenbarligen inte svaren på dessa frågor! Men om vi tittar på den genomsnittliga cykelns dimensioner kan vi få en uppfattning om det minsta utrymme du behöver och vi kommer att kunna jämföra olika skjul därefter.
De genomsnittliga cyklarna har följande storleksmått:
Racercykel:
- Längd på styret (”cykelns bredd”): 38-46 cm
- Höjd till styret från marken: 105 cm
- Längd på cykeln (avståndet mellan ändkanten på vardera hjul): 175 cm
Hybrid/mountainbike:
- Längd på styret (”cykelns bredd”): 51-61 cm
- Höjd till styret från marken: 105 cm
- Längd på cykeln (avståndet mellan ändkanten på vardera hjul): 175 cm
Sammanfattningsvis är dessa skjulstorlekar du behöver för olika antal medelstora vuxencyklar:
- 1 cykel behöver en 180 x 60 cm bod
- 2 cyklar behöver en 180 x 90 cm bod
- 3 cyklar behöver ett skjul på 180 x 120 cm (eller ibland 180 x 90)
- 4 cyklar behöver ett skjul på 180 x 150 cm (eller ibland 180 x 120)
- 5 cyklar behöver ett 180 x 150 cm cykelskjul
Naturligtvis är dessa siffror endast en allmän riktlinje. Du kanske har en större cykel. Eller en cykel med barnstol. Du kanske har en mycket mindre cykel. Du kanske bara vill förvara barncyklar.
Uppenbarligen är det enda svaret här att mäta dina cyklar och allt annat du planerar att förvara i skjulet!
Vad jag skulle säga är: var generös. Cykelskjulet måste vara lätt att använda. Och om du måste klämma in allt så att det inte finns något manöverutrymme kommer det att bli riktigt stressigt och irriterande!
Hur kommer jag åt cyklarna?
Och kom ihåg, det handlar inte bara om huruvida de faktiskt kommer att passa in där. Det handlar också om processen att få in och ut dem!
I det ideala skjulet kan varje cykel läggas till och tas bort utan att störa någon av de andra cyklarna som redan finns i skjulet.
Åtkomst framåt (eller bakåt) är det mest praktiska, men mindre vanligt!
Detta skulle innebära att cyklarna går framåt eller bakåt snarare än i sidled. Tyvärr finns det inte så många cykelförråd som tillåter detta!
Sidoåtkomst är vanligast men mindre praktiskt!
Om några av dina cyklar sällan används är detta inte så mycket problem. De kan då stå längst bak. Men om du har flera cyklar som alltid används (vanligtvis av olika personer), så är det värt att leta efter ett skjul som tillåter åtkomst framåt.
Plats
Det handlar såklart inte bara om vad du ska förvara i cykelskjulet. Det handlar också om var du skjulet ska stå. Och detta kan begränsa de storlekar som är tillgängliga för dig.
Kanske har du begränsad golvyta. Kanske kommer höjden att begränsas av staket eller vägghöjder eller andra estetiska problem. Kanske finns det bygglovsbegränsningar?
Du kommer att behöva ett torrt plant område som inte bara ger tillräckligt med utrymme för skjulet, utan också tillräckligt med utrymme för att enkelt komma åt och öppna dörrarna.
Plats och säkerhet
Det finns också säkerhetsproblem här. Ett skjul i din trädgård, som kommer att vara synligt för alla som går förbi ditt hus, är mycket mer utsatt än ett skjul som är gömt på baksidan av huset.
Men ett skjul ska aldrig gömmas undan dig! En skjuldörr som är synlig från huset är mindre attraktiv för tjuvar än en där de kan arbeta med att bryta sig in privat.
Dold för tjuvarna eller för dig?
På samma sätt är skjul som ligger närmare huset säkrare, eftersom tjuven kommer att vara mer orolig för att deras aktiviteter ska störa dig (särskilt om du har ett skjullarm).
Generellt rekommenderar jag att du placerar boden bakom huset, bort från gatan och förbipasserande ögon. Men nära baksidan av huset med dörrarna synliga från dina fönster.
Naturligtvis kommer detta inte att vara möjligt för alla och om du är tvungen att kompromissa, kommer jag att prata om extra säkerhetsåtgärder du kan vidta för att omintetgöra hotet senare.
Steg 2: Vad ska cykelskjulet vara gjord av?
Du har i princip tre val här: plast (harts eller vinyl), metall eller trä. Och var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar.
Det är dock värt att notera att dessa kvaliteter alltid kan ökas eller minskas med kvaliteten på det särskilda cykelskjulet du väljer.
Cykelförråd i trä
Trä är det material som traditionellt har använts för att göra cykelförråd sedan förråd uppfanns! Och det finns många goda skäl till detta.
Fördelar
- Attraktivt utseende
- Enklast att anpassa och förbättra
- Stark och robust
- Miljövänlig
Nackdelar
- Kräver årligt underhåll
- Vanligtvis inte särskilt säkert
- Risk för röta, insekter och gnagare
Trä är relativt billigt, starkt, lätt att arbeta med och ser fantastiskt ut i trädgårdsmiljö. En välgjord, välskött träbod kommer också att ge dina cyklar ett bra skydd mot vädret.
Cykelskjul i trä finns i en mängd olika former och storlekar och de är lätta att anpassa, så du kommer alltid att kunna byta en så att den är precis som du vill ha den. Eller så kan du självklart bygga ditt eget cykelskjul!
Och eftersom de är så lätta att arbeta med finns det massor av saker du kan göra för att förbättra säkerhetsnivån.
Ett cykelskjul i trä är förmodligen också det mest miljövänliga alternativet (mer om detta senare).
Men träskjul behöver massor av kärlek och uppmärksamhet! Du måste behandla om träet med några års mellanrum. Och även de bästa träskjulen kommer att behöva filta om taket så småningom.
Du kan behöva anstränga dig för att hålla gnagare, insekter och andra djur ute. Och du måste se upp för röta som minskar säkerheten och förkortar livslängden för ett träskjul.
Det viktigaste är att standardsäkerhetsnivån för de allra flesta cykelskjul i trä är mycket dålig. Så igen, du måste göra något åt det (även om detta är väldigt enkelt, som jag redan har nämnt).
När du väljer ett cykelskjul i trä, se till att plankorna är minst 12 mm tjocka (allt mindre kommer inte att vara tillräckligt starkt) och satsa på not och fjäder snarare än den billigare och sämre kvaliteten av den överlappande typen.
Cykelförråd i metall
Metallskjul har också funnits länge och även om vi vanligtvis inte tänker på metall som traditionellt skjulmaterial, är det faktiskt väldigt användbart för förvaring av cyklar.
Fördelar
- Mycket säker
- Stark och hållbar
- Underhållsfri
- Röt-, insekts- och gnagarsäker
Nackdelar
- Visuellt oattraktivt
- Svår att montera
- Risk för kondens och rost
Det bästa med cykelskjul i metall är säkerhetsnivån de ger. Ett metallskjul skyddar dina cyklar från stöld bättre än någon annan typ av utomhusförvaringslösning.
De är också extremt väderbeständiga. De kommer inte att blekna, spricka eller böjas i solen. Och eftersom de är riktigt starka håller de sig bra mot tung snö och vind.
Ett bra metallskjul, som är ordentligt galvaniserat, rostar inte. De är resistenta mot gnagare, insekter och alla andra djur du kan tänka dig.
Och precis som plastskjul är de praktiskt taget underhållsfria. En snabb sköljning med tvålvatten då och då är allt du behöver oroa dig för!
Men metallskjul är inte det vackraste alternativet. De är också svårare att anpassa än träskjul. Man kan inte måla dem och det är svårare att lägga till hyllor och krokar. Och om de inte har ordentlig ventilation kan de drabbas av kondens.
Framför allt kan metallskjul vara en mardröm att montera! Det är vanligtvis en blandning av massor av små, krångliga delar och några riktigt tunga, stora delar. Och det kan ta ett par personer en dag eller mer att få ihop allt.
Tänk också på att de flesta metallskjul inte har golv. Så du måste förbereda någon form av jämn, torr bas!
När du väljer ett cykelskjul i metall, leta efter paneler som är mer än 0,25 mm tjocka (för styrka), se till att den har ordentlig ventilation (för att förhindra kondens) och var beredd på en hel dag eller två av montering.
Cykelförråd i plast
Plastskjul är nykomlingen på marknaden när det gäller cykelskjul. Och de blir allt populärare.
Fördelar
- Lätt att montera
- Väderbeständig
- Underhållsfri
- Röt-, insekts- och gnagarsäker
Nackdelar
- Kan se billigt och ”falskt” ut
- Svårt att anpassa och förbättra
- Mindre robust än de andra
Cykelbodar i plast är lätta. De är lätta att transportera (eftersom de är så lätta). De är lätta att montera (eftersom de är så lätta och det finns så få delar). De är lätta att ta hand om (eftersom de inte ruttnar eller rostar).
Och de är dessutom lätta att ha råd med (eftersom de är relativt billiga)!
De är immuna mot insekter och gnagare. Plus att de moderna plasterna är mindre benägna att blekna eller bli spröda och spricka i solen.
Faktum är att de är ganska underhållsfria. När de väl är monterade behöver du bara tvätta dem då och då med varmt tvålvatten.
Men du skulle inte kalla de flesta plastskjul attraktiva (estetiskt). De kan se billiga och falska ut. De flesta av dem är omöjliga att anpassa. Vilket betyder att du inte kan förbättra säkerheten särskilt mycket.
De är mindre robusta än trä- eller metallskjul. Så de kan skadas av hård vind eller kraftigt snöfall. Och varm, direkt sol kan få vissa plaster att böjas! Dessutom, precis som metallskjul, kan de drabbas av kondens om de inte ventileras ordentligt.
Så när du väljer en plastbod, leta efter sådana med stålstöd i tak och väggar (för extra styrka), dubbla väggar och ventilationsgaller (för att förhindra kondens) och UV-skydd (för att minska blekning och sprödhet).
Metall, plast eller trä för säkerhet?
Rakt från fabriken är metallförvaringsskjul i allmänhet de säkraste. Sedan plastskjul. Och så till sist träskjul.
Metall är uppenbarligen det starkaste konstruktionsmaterialet. Deras lås är vanligtvis anständiga. Och metalllagringsenheter är oftast speciellt utformade för säkerhet.
Plastskjul tenderar att vara något säkrare än de som är gjorda av trä, om så bara för att när de attackeras kommer plasten att böjas snarare än att slita som trä.
Men varken plast- eller träskjul är vanligtvis utformade med säkerhet som prioritet. En samlad attack kommer att besegra dem båda.
Skillnaden är: det finns mycket du kan göra för att öka säkerheten i ett träskjul, medan du med ett plastskjul är mycket mer begränsad.
Så i slutändan, om du anstränger dig, kan träskjul faktiskt vara mycket säkrare än plastskjul!
Kontrollera också att cyklarna täcks av din hemförsäkring när de förvaras i ditt skjul. Om de inte gör det (eller du tycker att skyddet är otillräckligt), så överväg en specialiserad cykelförsäkring.
Påverkan på miljön
Jag tycker att vi bör överväga miljöpåverkan av alla våra inköp nuförtiden. Men som med det mesta är det inte riktigt så enkelt som det först kan verka!
Säkert: trä är det mest miljövänliga byggmaterialet av de tre. Till skillnad från metall eller plast, absorberar det kol från atmosfären när det växer och lagrar det under hela skjulets liv.
Så träet i ett träskjul har ett negativt koldioxidavtryck. Medan enorma mängder CO2 och föroreningar produceras vid tillverkning av metall och plast.
All plast och metall som används i andra bodar kan återvinnas. Och det är väl och bra. Men glöm inte att återvinningsprocessen också producerar CO2!
Träd lagrar kol. Så träskjul har negativa koldioxidavtryck!
Med det sagt måste vi också tänka på livslängden. Hur länge håller ditt skjul? Vilket är bättre, en träbod som du behöver byta ut vart 6:e år eller en plastbod som håller i 30 år?
Så vilken typ av skjul du än väljer, se till att den är av god kvalitet och att den är byggd för att hålla. ”Buy once cry once” lyder det gamla talesättet. Detta är inte bara ekonomiskt, det är också bra för miljön.

Om du väljer ett träskjul, se till att virket är hållbart framställt. Leta helst efter trä som kommer från Sverige eller något närliggande land med The Forest Stewardship Council (FSC) ackreditering.
Och se till att du är engagerad i att underhålla skjulet!
Men om du väljer ett skjul av metall eller plast, köp den bästa kvaliteten du kan ha råd med, helst från ett etablerat företag som publicerar specifika, ansvarsfulla miljöåtaganden.
Gröna tak?
Ett ”grönt tak” på ditt cykelskjul kan faktiskt ha en positiv miljöpåverkan. Täckt med sedum eller andra växter kommer det att fånga upp en del CO2, öka den biologiska mångfalden och ge skydd och näring åt insekter och pollinatörer.
Dessutom kommer det också att skydda skjultaket från minusgrader och solskador som annars skulle förkorta dess livslängd.
En del cykelskjulföretag erbjuder skräddarsydda lösningar, och således möjligheten till ett grönt tak. Men var försiktig. Olika typer ger olika miljöpåverkan och ett dåligt valt grönt tak kan till och med dö ut inom några månader! Så det är värt att göra en ordentlig research.
Trä vs metall vs plast
Så träskjul kommer att tilltala människor som föredrar traditionella utseenden, som är beredda att utföra lite underhållsarbete och som gärna uppgraderar användbarheten och säkerheten i sina skjul själva.
Metallskjul kommer att tilltala dem som prioriterar hög säkerhet och lågt underhåll, som inte bryr sig så mycket om hur saken ser ut och som är förberedda för en potentiellt utmanande monteringsprocess!
Och plastskjul kommer att tilltala människor som bara vill ha ett enkelt liv! De vill ha enkel montering, enkelt underhåll och i allmänhet bryr de sig inte så mycket om hög säkerhet eller hur boden ser ut.
Bästa cykelskjulen 2023
Så vid det här laget borde du ha en bra uppfattning om vilken storlek skjul du behöver och vilket material det kommer att göras av. Spendera lite mer, satsa på kvalitet så får du något som håller i många år om det tas om hand. Härnäst hittar du några av mina bästa rekommendationer.
1. Metalcraft Cykelförråd
Det här cykelförrådet från Metalcraft är otroligt prisvärt och har alla funktioner som man behöver. I detta cykelskjul får det plats totalt 4 cyklar, och vardera cykel har ett eget cykelhjul. Förrådet är tillverkat i galvaniserad slitstark plåt och metallstomme vilket ger både god säkerhet och lång hållbarhet. Den totala arean är 4,2 m², vilket utöver cyklarna ger en marginal att kunna ta ut och sätta in cyklarna utan att behöva trängas.
För extra lång livslängd så är plåten behandlad på in- och utsidan för optimal motståndskraft mot rost. Dörrarna är dessutom riktigt sköna att använda då de är fullt öppningsbara och har ett lås som inte är särskilt lätt att klippa.
En fördel med det här cykelskjulet, jämfört med många andra cykelskjul i metall, är att den är lätt att montera. Den levereras som komplett byggsats vilket gör det mycket enkelt att sätta upp förrådet och det tar bara en bråkdel av tidsåtgången som krävs för att montera ett liknande förråd i trä. I varje hörn på vardera sida så finns det även metallfästen för att kunna fästa förrådets medföljande ankare, vilket bidrar till extra säkerhet. Är stort plus är att detta förråd vanligtvis inte heller kräver något bygglov. Dessutom är det gratis hemleverans!
Fördelar
- Lagom stor yta
- Cykelhjul för optimal förvaring
- Bra hållbarhet
- Relativt enkel att montera
- Gratis hemleverans
Nackdelar
- Kunde varit lite starkare lås
- Ingen garanti
2. Nordamist Cykelgarage Mini
Det bästa cykelskjulet enligt oss är detta från Nordamist. Cykelskjulet är gjort i varmgalvaniserat stål, för stabilitet och långvarande rostskydd.
Det här förrådet har plats för hela 4 stycken cyklar, och behöver du mer plats så finns det snarlika modeller men med mer utrymme. Skjulet öppnas genom dragdörrarna på framsidan, och den har 4 st justerbara cykelspår vilket gör att du enkelt kommer åt varje enskild cykel utan att behöva ta ut någon.
Väggarna är förstärkta i falsad plåt och handtaget är robust och kraftigt med nyckellås. Förrådet har även en luftventil för att förhindra kondens. Vikten på hela skjulet är 97 kg vilket gör det stabilt även under kraftigare väderlägen.
Som pricken över i:et så kommer detta cykelskjul med en 15 år fabriksgaranti, vilket gör det otroligt prisvärt. Att garantera en livslängd på minst 15 år gör det vänligt för plånboken, men också bra för miljön då du inte behöver köpa ett nytt cykelskjul stup i kvarten.
Man bör vara medveten om att cykelskjulet tar lite tid att montera men när det väl är uppställt så har vi inget att klaga på!
Fördelar
- Lätt åtkomst till alla cyklar
- Mycket hög kvalitet
- Bra säkerhet
- 15 års fabriksgaranti
Nackdelar
- Tar lite tid att montera
3. Plus Cykelskjul Dubbeldörr – Bästa cykelskjul i trä
Om du är ute efter ett cykelskjul i trä så är det här sannolikt ditt bästa val. Det här cykelskjulet är inte bara otroligt snyggt, utan det är också mycket funktionellt och praktiskt. Förrådet är också en av bästsäljarna inom cykelförråd i trä.
Skjulet har en yta på 5,7 m² vilket gör det rymligt och bra för flera cyklar. Den kommer i obehandlad färg, och passar därför utmärkt att måla till önskad färg som matchar med den övriga trädgården och huset. Materialet är barrved, och det har certifieringen FSC MIX 70% vilket anses vara relativt bra.
Cykelskjulet är mycket fräscht, men det kostar samtidigt mer än våra övriga val som är i metall. Trä ger dock en helt annan känsla och är mycket hemtrevligt, så det är absolut värt att investera i denna om du är sugen på ett cykelskjul i trä.
Fördelar
- Snygg
- Stort förvaringsområde
- Hållbart trä
- Enkel att anpassa till sin egen design
Nackdelar
- Kan vara för dyr för vissa

4. Nordcabin Cykelförråd Sigvard – Bästa billiga i trä
Om du vill ha ett lite billigare alternativ på cykelförråd i trä så är det här ett fantastiskt val. Det här förrådet är inte bara billigare än andra, det är också snyggare än många andra.
Cykelskjulet har en area på 3 m² och rymmer 3 cyklar. Det kräver inget bygglov, vilket gör det snabbt och enkel att sätta upp. Materialet på träet är nordisk gran, vilket är riktigt bra både med tanke på användningen av lokala resurser men också dess höga kvalitet. Samtidigt har förrådet en vikt på 165 kg vilket gör det mycket stabilt, robust och inbrottssäkert.
När förrådet inte används till cyklar så kan det användas till att förvara andra saker såsom åkgräsklippare eller bara som ett vanligt förråd, om man önskar det. Helt klart värt varenda krona enligt oss!
Fördelar
- Praktisk
- Kompakt och genomtänkt design
- Trä av nordisk gran
- Robust och stabil
Nackdelar
- Träet är ej FSC-märkt
- Lite trång
Montera ditt cykelskjul
Vilket cykelskjul du än väljer så måste någon montera det! Om det är ett plastskjul så borde du kunna sätta ihop det själv, väldigt enkelt, på max 2 eller 3 timmar. Det är en av de fantastiska sakerna med plastskjul!
Om det är ett träskjul så borde det inte vara så svårt att göra själv på en eftermiddag. Ett högkvalitativt cykelskjul i trä bör till exempel inte ta mer än 4 timmar. Och kom ihåg, ju bättre kvalitet skjulet är, desto enklare och snabbare blir det att sätta ihop. Ännu en anledning att inte snåla!
Metallskjul är en helt annan sak. De kan vara ganska utmanande, och en svår kan ta två personer upp till två dagar att sätta ihop.
De flesta butiker som säljer sådana förråd erbjuder dock möjligheten till såväl installation som leverans. Och om du är orolig för att du inte kommer att kunna bygga ett skjul själv, eller om du bara inte tycker om det, är detta definitivt något värt att undersöka.
Naturligtvis om du är lite mer självsäker och kompetent i dina gör-det-själv-färdigheter (eller om du bara vill spara pengar), kan du bygga din egen cykelbod. Det finns gott om ritningar och videohandledningar online och om du har verktygen och är beredd att lägga ner tid på kan det vara värt det!
Grunden på cykelskjulet
Såvida du inte placerar ditt nya cykelskjul på en perfekt plan uteplats eller uppfart, måste du också installera en grund. Detta är grunden som ditt skjul kommer att sitta på, för att hålla det plant och borta från fukt.
Om du inte bygger boden på ett jämnt underlag blir det svårt att sätta ihop (eftersom ingenting kommer att ställa sig rätt) och när det väl är byggt blir det knasigt, vilket kan göra det svårt att öppna och stänga dörren och till och med få alla fönster i boden att krossas!
Dessutom kommer ett instabilt skjul att vara strukturellt osund och detta kommer att förkorta dess livslängd avsevärt.
Håller du inte skjulet borta från fukt kommer träskjul att börja ruttna och falla isär väldigt snabbt.
Och medan plast- och (i mindre utsträckning) galvaniserade metallskjul inte är lika känsliga för vattenskador själva, om de sitter på våt mark blir luften inuti skjulet fuktig, vilket kommer att skada din cykelram och komponenter.
Så en solid, jämn bas som håller ditt skjul borta från marken är absolut nödvändigt!
Det finns flera olika typer av skjulbottnar tillgängliga, de mest populära är: träramar, beläggningsplattor, skjulbassatser i plast och betongplattor. Och de har alla fördelar och nackdelar.
Sammanfattning av cykelskjul
Om du behöver förvara dina cyklar utomhus, så är ett anständigt cykelskjul det bästa sättet att göra det. Det kommer att hålla dem skyddade från vädret, säkra från tjuvar och bör hjälpa dig att använda dina cyklar på ett mer stressfritt sätt.
Vilket skjul du väljer beror på hur mycket utrymme du har, hur många cyklar du vill förvara i den och vilket material som bäst uppfyller dina krav på säkerhet och estetik.
Glöm inte heller hur mycket ansträngning du är beredd att lägga ner på konstruktion och underhåll!
Jag rekommenderar att du tänker mycket noga på säkerhetsaspekten. Dina cyklar är mycket mer benägna att bli stulna från din trädgård än inifrån ditt hem eller till och med ditt garage.
Så om du väljer ett träskjul, vänligen undersök de relativt enkla sätten du kraftigt kan öka säkerheten på.
Om du väljer ett plastskjul, se till att låsfästena inte är gjorda av plast. Och faktiskt, det finns några saker du kan göra för att öka säkerheten i plastskjul.
Se till att säkra dina cyklar i skjulet med en vettig låsteknik och ett bra cykellås. En stark kedja och en markankare är det bästa sättet att göra det på, men det finns andra alternativ.
Och glöm inte att du måste förbereda en jämn, torr grund att sätta ditt skjul på (helst innan du köper den!).
***
Använder du någon av cykelhjulen på den här sidan för att förvara dina cyklar? Hur mår de? Har du några tips för att välja ett cykelskjul som jag har förbisett?
Låt mig veta i kommentarerna nedan!