Bästa Häcksaxen 2023 – Stort Test av Häcksaxar

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa!

Varför ska dina armar och händer bära tyngden av det hårda och tunga arbetet som häckklippning är, när du kan ersätta dessa manuella modeller för med elektriskt drivna? Våra bästa häcksaxar kan minska din överväxt – och din tid på jobbet till hälften.

Men vilken häcksax är rätt för dig, din trädgård och din budget?

De elektriska, batteridrivna eller gasdrivna häcksaxarna i den här listan är de bästa av de bästa, baserat på effekt, bladlängd, kapacitet, vikt och prissättning. Minst en av dessa häcksaxar är säkerligen ett utmärkt tillskott för din trädgård.

De Bästa Häcksaxarna 2022

BildProduktEgenskaperPris
backpacStihl HSA 56 Inkl. Batteri & Laddare
(Bäst i test Häcksax)
– Bästa batteridrivna häcksaxen som vunnit flera stora bäst i test.
– Kraftfull, klarar tuffare grenar.
– Inkluderar både batteri och laddare.
– Låg vikt på 2,9 kg
– Drifttid på 40 min med AK 10 och 80 min med AK 20 batterier.
– Tyst drift, kräver ejhörselskydd.
– Transportläge för bättre säkerhet.
Se pris
backpacHusqvarna 115iHD45 Häcksax– Lätt och välbalanserad
– Låg ljudnivå
– Skön skärkänsla
– Smarta halvmånehandtag – Milda vibrationer
Se pris
cordlessblowerBosch AHS 50-20 LI
(Bästa budgethäcksax)
– Sladdlös häcksax för att trimma buskar.
– Flera smarta system som förbättrar klippningsförmågan.
– Svärdlängd på 50 cm med laserskurna knivar med diamantslipning.
– Extra sågfunktion för tjockare grenar upp till 2,5 cm.
Se pris
cordlessblowerMakita DUH523Z – Väger endast 3 kg
– Svärdlängd på 52 cm som klarar grenar upp till 1,5 cm.
– Fungerar bäst till trimning.
– Relativt tyst modell.
– Ergonomisk och lätthanterlig
Se pris
cordlessblowerDewalt DCM563PB
(Kraftfull Häcksax)
– Mycket kraftfull
– Stödjer Ryobis batterier
– Knivbladslängd på 55 cm och tandavstånd på 22 mm.
– Roterbart handtag för bättre och smidigare vinklar.
– Anti-block-system som motverkar att grenar fastnar.
Se pris

1. Stihl HSA 56 Inkl. Batteri & Laddare – Bäst i test Häcksax

Batteri: 36 Volt Typ: Sladdlös Svärdslängd: 45 cm Svärdtyp: Dubbelsidig Teleskopisk: Nej Vikt (utan batteri): 2.9 kg

Stihl HSA 56 Inkl. Batteri & Laddare – Bäst i test Häcksax
Tryck för större bild

Stihl HSA 56 är en mycket populär batteridriven häcksax som har presterat väldigt bra i flera oberoende test av häcksaxar – och det gäller inga undantag för vårt test. År 2018 hamnade denna häcksaxmodell på förstaplats i tidningen Gör Det Själv, men har också presterat grymt bra i ett flertal andra oberoende tester.

Det vi tycker är grymt bekvämt och funktionellt med denna häcksax är att den levereras komplett med både laddare och batteri till ett väldigt bra paketpris. Häckarna eller buskarna är ofta runt om trädgården och andra ytor, vilket ofta innebär att det är långt ifrån närmsta el-uttag. Sladdlösa häcksaxar löser det problemet tack vare det uppladdningsbara batteri som inkluderas. Med många av de batteridrivna häcksaxar som finns idag på marknaden så ingår varken batteri eller laddare, vilket kräver ytterligare investering om du inte redan har kompatibla batterier. I detta paket får du allt du behöver för att börja klippa direkt.

En annan väldigt bra detalj i denna häcksax är det inkluderade batteriet Stihl’s AK10. Det starka 36 volt batteriet som driver knivbladet klarar häcksaxen av även grövre modeller av grenar. Med det kan du förvänta dig ungefär 40 minuters körtid, men du kan även välja större batteri såsom AK20 och AK30 vilket har 80 respektive 120 minuters körtid. Den har även ett tandavståndet på 3 cm vilket gör att det inte är några problem för häcksaxen kan ta relativt grova grenar vilket kan underlätta om du har en lite äldre häck på tomten. Knivlängden på 45 cm är också en väldigt lagom längd som passar de allra flesta häckar och användare – stora som små.

Ytterligare ett stort plus är att denna häcksax är en väldigt tyst modell som inte kräver några hörselskydd under drift. Det gör också att grannar eller andra i din omgivning blir mindre störda av ljudet. Vi reagerade också på hur bra ergonomi och balans modellen har, och detta bekräftades i ett flertal andra oberoende test där den bra ergonomin var särskilt utmärkande. Man kan helt klart säga att denna häcksax har en fin balans från klinga till själva placeringen av batteriet, vilket låter dig arbeta under flera timmar utan att dra på dig skador. Detta gäller särskilt dig som har en hög häck eller buske där du kan behöva köra häcksaxen på en höjd ovanför huvudet. Att stå med händerna i luften med en häcksax under en längre tid är något som kan bli jobbigt oavsett styrka – men denna modell minimerar detta ansträngande.

HSA 56 är också en häcksax som är väldigt lätt att använda och har en låg vikt. Den har tydliga säkerhetsåtgärderna som gör det minimerar risken att du startar häcksaxen av misstag. Det är en otroligt välbalanserad häcksax som är ett perfekt val för den som vill att den klarar av det mesta – oavsett stora eller små buskar.

STIHL HSA 56 är helt klart en av marknadens bästa häcksaxar idag och är dessutom väldigt snäll mot plånboken.


2. Husqvarna 115iHD45 Häcksax

Batteri: 36 Volt (inkluderas ej) Typ: Sladdlös Svärdslängd: 45 cm Svärd typ: Dubbelsidig Teleskopisk: Nej Vikt (utan batteri): 3.2 kg

Husqvarna 115iHD45 Häcksax
Tryck för större bild

Husqvarna 115iHD45 är ytterligare en populär batteridriven häcksax som har utmärkt sig på ett positivt sätt i oberoende test av häcksaxar. År 2019 så hamnade Husqvarna 115iHD45 på andraplats i ett test hos Aftonbladet, och i vårt test har vi inget att säga emot det.

Husqvarna är troligtvis en av marknadens mest populära märken i Sverige men har också en global närvaro och är omtyckta i hela världen. De är kända för sina trädgårdsmaskiner och är förknippade med sin goda kvalitet. Just denna modell, Husqvarna 115iHD45, är en batteridriven häcksax som Aftonbladet bedömde var ”riktigt bra” i deras test år 2019. Häcksaxen drivs av ett Li-ion batteri vilket är ett batteri som passar till alla deras produkter. Dessutom är den en sladdfri, tyst och lättanvänd modell vilket gör att den passar de allra flesta svenska trädgårdar. Batteriet sitter ovanpå handtaget, som har en speciell inställning som du kan slå på om du gör lättare arbeten och på så sätt får längre drifttid. Denna inställning är ett slags ekoläge som passar bra när du underhållit häcken bra tidigare år och därför bara behöver få bort några tunna grenar. Det är en tydlig skillnad på eko och full drift, både i batteritid och i styrka.

Det vi reagerade på i testet var att svärdlängden är något kort jämfört med några andra konkurrenter på marknaden. Den är cirka 45 cm vilket kanske inte lämpar sig för de allra högsta eller längsta buskarna – men annars så är detta en väldigt bra häcksax. Det finns även möjlighet att uppgradera svärdlängden vilket är lämpligt om du har bredare buskar.

Motorn är en borstlös motor vilket ger högt och jämt vridmoment på låga varvtal. Det ska ge högre effektivitet, lägre ljudnivåer och ökad livslängd. Alltså den slits inte lika mycket om den kör på lite lägre varvtal. Detta ger en väldigt skön känsla när du använder häcksaxen, och känslan är lite som att klippa i bomull när du för den över häcken.

Husqvarna 115iHD45 är väldigt ergonomisk och har en design som är bra lämpad för olika sorters trädgårdar. Att hålla den vågrätt och jobba på häcken är inga problem då den har halvmåneformat handtaget som gör det smidigt att flytta handen och få grepp som passar i olika vinklar. Den har även bra säkerhet då det finns en startknapp som måste slås på innan man kan få igång häcksaxen. Du startar och stoppar med ett enkelt knapptryck som sitter vid tummen om du håller den rak, bredvid den knappen ligger en till knapp för eko-läget. Den saknar däremot säkerhetsbygeln framtill som gör att det krävs tvåhandsgrepp och styrka för att få igång den vilket kan vara en fara för vissa oerfarna trädgårdsmästare.

Med det sagt så är detta en bra häcksax för dig som gillar Husqvarnas trädgårdsmaskiner. Prismässigt hamnar den också ungefär där vår bäst-i-test-vinnare ligger (häcksaxen från Stihl). Det kan vara svårt att välja vilken som är det bästa valet för dig. Vi skulle säga att om du redan äger batteridrivna maskiner från Husqvarna så kan detta vara ett bra val, annars rekommenderar vi testvinnaren Stihl HSA 45 istället då det blir samma pris. Denna häcksax är helt klart ett bra val för den som är ute efter en tyst och ergonomisk modell som samtidigt inte kostar skjortan. Den klarar garanterat långa, ganska grova häckar vilket lämpar sig bra oavsett trädgård. Tänk på att batteri och laddare kan vara tillval. Om du vill läsa mer om modellen kan du trycka på knappen nedan.


3. Bosch AHS 50-20 LI – Bästa budgethäcksax

Batterityp: Lithiumjon (medföljer) Kompatibel batterityp: Lithiumjon Kompatibel batterispänning: 18 V Batterikapacitet: 2,5 Ah Laddtid: 1 h Kvadratmeter per batteriladdning: 200 m2 Svärdlängd: 500 mm Knivavstånd: 20 mm Klippfrekvens obelastad: 2.600 varv/min Vikt: 2,5 kg

Bosch AHS 50-20 LI – Bästa budgethäcksax

Bosch AHS 50–20 LI är en häcksax för exakt och effektiv klippning som har en snabbklippningsteknik som ser till att grenar och kvistar skärs av vid första försöket. Denna batteridrivna modell är väldigt populär och har fått toppbetyg bland annat från kundrecensioner på den kända marknadsplatsen Amazon. Den har fått toppbetyg som väldigt få modeller har när vi kollar på andra konkurrenter när det gäller kundrecensioner – och vi kan förstå varför denna modell är så omtyckt.

Bosch häcksax är en perfekt modell för dig som vill äga en häcksax för att trimma buskar och häckar. Den är ergonomisk utformad och har ett främre handtag som går att ställa in i flera olika positioner. Bladlängden på 50 cm ger en bra längd för normalstora häckar och har en tandöppning på 2 cm för finare grenar. Detta är därför inte en häcksax för något grovjobb med grövre tjocklek men passar bra till enklare trimning. Men det är också värt att nämna att den har också en sågfunktion, alltså specialtänder längst ut på svärdet, som kan kapa grenar upp till 2,5 cm.

Specialtänderna framtill kan skära av grenar med rena snitt upp till 25 mm, och maskinen är kompatibel med samtliga av Boschs 18 V batterier för verktyg och trädgårdsredskap. Bosch häcksax är utrustad med laserskurna knivar med diamantslipning, som ger rena och exakta snitt, samt svärdskydd för säker klippning längs murar och nära mark. Den har ett Syneon Chip som ser till att energin från batteriet används på rätt sätt för att förbättra batteritiden samt ett antiblockeringssystem de kallar för Anti-Blocking-System. Detta system möjliggör kontinuerlig klippeffekt, när annars andra modeller lägger av om grenen är för tjock, vilket är en väldigt bra detalj på denna häcksax. Det transparenta handskyddet ger en extra säker användning.

Det mjuka och ergonomiska greppet gör maskinen enkel att använda. Häcksaxen är relativt lätt – häcksaxen väger endast 2,5 kg – och erbjuder både bra ergonomi och balans. Att den är lätt att balansera ger en minimal belastning på armar och axlar för att enkelt kunna jobba effektivt i olika arbetsställningar. Den har dessutom hand- och svärdskydd vilket bidrar ytterligare till säker användning.

Häcksaxen drivs med ett lithiumjonbatteri med en kapacitet på 2,5 Ah. Laddtiden är endast 1 timme och det går att klippa cirka 200 kvadratmeter på en laddning. Det är också positivt att om du redan har batteridrivna enheter från Bosch så är chansen stor att det fungerar med den här häcksaxen. Bosch batterier passar för i princip alla deras maskiner och trädgårdsredskap vilket gör att du inte behöver köpa till något extra.

Sammanfattningsvis är detta en häcksax som lämpar sig bra för vardagligt bruk. Den har fina funktioner såsom Syneon Chip och Anti-Blocking-System som utmärker häcksaxen på marknaden. Häcksaxen har lång batteritid och väger väldigt lite. Den är med andra ord perfekt för dig som vill ha flera smarta system som jobbar effektivt och förbättrar klippningsförmågan, men också vill ha en bra svärdlängd på 50 cm med laserskurna knivar för diamantslipning.


4. Makita DUH523Z Häcksax

Batteri: 18 V Typ: Sladdlös Svärdslängd: 52 cm Svärdtyp: Dubbelsidig Teleskopisk: Nej Vikt (utan batteri): 3.2 kg

Makita DUH523Z Häcksax

Makita DUH523Z är en batteridriven häcksax som fått bra respons i ett flertal bäst i test, som till exempel i Testfakta. Denna häcksax kom på andra plats i testet Gör Det Själv 2018, vilket var samma test där vår bäst-i-test-vinnare Stihl HSA 56 stod som segrare.

Denna häcksax drivs på batteri och har en bra och relativt lång svärdlängd på 52 cm. Det gör att den passar de allra flesta häckar och buskar. Den har även ett knivavstånd på 2,6 cm, men det är osäkert om den klarar så pass tjocka grenar. När vi testade den hade den svårt att klippa de tjockaste grenarna och detta bekräftas även av andra test som finns på modellen, där de inte riktigt klarar så pass tjocka grenar. Grenar upp 1,5 cm var hursomhelst inga problem.

Vi skulle därför säga att denna häcksax från Makita passar bäst till trimning av enklare buskar, det vill säga lite mer finklippning. Det kan vara svårt att klippa de allra tjockaste grenarna (tjockare grenar än 1,5 cm), så om du har sådana buskar så är detta inte rätt modell för dig. Den är dock väldigt batterisnål så den räcker länge, men det kan vara på grund av den lite mindre hastigheten som ligger på 1 350 slag/min. DUH523Z har dock bra dämpning så du inte känner vibrationerna lika mycket efter du har klippt, vilket är bra om du tror att du kommer klippa under långa perioder.

Med det sagt så blir det extra tydligt när vi i efterhand läser andra oberoende test och kundrecensioner att denna elektrisk häcksax verkligen är bäst för den som ska göra finliret på sina buskar. Modellen är både lätt och smidigt med bra och ordentliga handtag för alla möjliga vinklar.

Om du redan har produkter från Makita så har du säkert redan batterierna som krävs. I sådana fall så är detta en väldigt bra och billig investering. Den levereras utan batteri och laddare och det är alltså något som du måste köpa till vilket kostar mellan 1000 till 1200 kr. I sådana fall skulle vi rekommendera dig att köpa bäst i test vinnaren Stihl HSA 56 som kommer komplett med allt från början, då detta troligtvis blir billigare och bättre i slutändan. Vill du läsa mer om denna häcksax så tryck på knappen nedan.


5. Dewalt DCM563PB – Kraftfull Häcksax

Batterispänning: 18 V Batterikapacitet: 4 Ah Batteriteknik: Li-Ion Antal batterier: Inget batteripack Skärlängd: 55 cm Max skärtjocklek: 20 mm Vikt inkl. batteri: 3,4 kg Skär per minut: 1 400 Uppsamlare för klipprester: Nej Växellåda: Med slirkoppling Kniv: Diamantslipad Brytare över huvudhöjd: Nej Laddningstid: 0 min Typ av drivning: Laddbart batteri Batterikapacitet: 5 Ah

Dewalt DCM563PB – Kraftfull Häcksax
Tryck för större bild

Du kanske inte är bekant med märket Dewalt än men det är faktiskt ett väldigt beprövat och säkert märke när det gäller trädgårdsmaskiner. Om du dessutom är investerad i Dewalt-maskiner sen tidigare kan detta vara ett smart alternativ. I flera olika oberoende test har denna modell fått goda betyg men viktigast av allt har den också bra kundrecensioner från flera olika butiker.

När det gäller tjocklek på grenar så presterar denna modell likt bäst-i-test vinnaren från Stihl och den är därför lämplig om du har lite grövre trädgårdsarbete att göra. Vi tycker dock att Stihl har en bättre och mer smidig känsla under klippandet, vilket kan vara bekvämt om du planerar att köra under en lite längre period. Den har också något sämre ergonomi men det vägs helt klart upp när det gäller klippning och kraftfullhet.

Dewalt DCM563PB erbjuder en bra bladlängd på 55 cm och ett tandavstånd på 19 mm som passar perfekt till en normalstor häck på tomten. Den har en lång batteritid på 75 min per laddning vilket helt klart är ett pluspoäng, och det är faktiskt ett av de längsta när vi jämför med andra batteridrivna modeller. Du kan alltså få en väldigt lång klipplängd även om du väljer en batteridriven häcksax.

Det som väger ner denna häcksax är att den tyvärr levereras inte levereras med varken batteri eller laddare. Den blir på så sätt vårt test dyraste modell när du väl har köpt batterier, vilket kan vara sunt att ha med i beräkningen. Har du dock redan andra maskiner från Dewalt med 18 volts batterier så kan detta vara ett väldigt trevligt val. Samtidigt väger den cirka 3,4 kg och kvalar därför in på den tyngre viktklassen när det gäller häcksaxar, men det är inte speciellt mycket extra och det bör alltså i vår mening inte påverka valet.

Sammanfattningsvis är detta en väldigt kraftfull häcksax som passar utmärkt för dig med lite grövre buskar och träd i trädgården. Den är batteridriven, har diamantslipade knivblad och är extremt stark även mot de tuffaste grenarna. Det som helt klart drar ner denna häcksax är prislappen om man räknar in batteriet och laddaren. Men om du som sagt redan har 18 volt batteri från Dewalt så är du good to go. Läs mer genom att trycka på knappen nedan och se om det är något för dig!


Köpguide för häcksax

Känner dig förvirrad över vilken häcksax som är för dig? Vår köpguide guidar dig genom de funktioner du ska leta efter.

Nätansluten eller sladdlös häcksax?

Den första frågan att ställa dig själv när du väljer en elektrisk häcksax är hur du känner för sladdar. Svara på det ärligt och du kommer att upptäcka att du kan sortera bort minst hälften av de häcksaxar som finns på marknaden.

Det finns ett antal faktorer att tänka på när man fattar det beslutet.

Om du behöver en häcksax som du kan starta med ett ögonblicks varsel, så är en sladdmodell bäst. Med trådlösa versioner måste du alltid vara medveten om batteriets tillstånd. Tyvärr har inte alla batterier en indikator som visar hur mycket ström som finns kvar.

Och medan det finns några snabbladdningsmodeller där ute, kommer du fortfarande inte att slippa minst en timmes väntan.

Men det betyder inte att allt nödvändigtvis är enkelt när det gäller att få ström till en häcksax. Kom ihåg det som låter självklart: den måste anslutas.

Så tänk på hur långt från ditt hus som växterna du behöver klippa är. Har du en utomhuskälla för att ansluta din häcksax? Eller behöver du dra en förlängningssladd över din trädgård?

Om du behöver klippa buskar eller häckar långt från ett eluttag, är en sladdmodell inte särskilt praktisk.

Och om du har en sladd måste du vara försiktig medan du arbetar för att inte skära igenom den. Nästan alla som regelbundet använder en häcksax kommer att ha en historia om när de skar igenom kabeln.

Lyckligtvis innebär säkerhetsfunktioner dessa dagar att du inte får en otäck chock. Men din häck kommer att förbli halvskuren tills skadan har åtgärdats.

Tänk också på hur länge du klipper med häcksaxen. Om du har massor av häck – och det bildar kanske en gräns runt din trädgård – så tar det tid att klippa. Sladdlösa modeller begränsas av batteriets livslängd och tappar ström när batteriet tar slut.

Kontrollera batteriets livslängd innan du gör ditt slutliga val. Det finns några mycket långvariga batterier där ute. Stihl på vår lista kommer till exempel att kunna köras i två timmar om du byter till ett lite större batteri.

Så om du vill att din häcksax ska hålla i flera timmar men inte vill hantera en sladd finns det en uppenbar lösning. Investera i ett extrabatteri. Det är liten extra kostnad, men det kan vara värt det för bekvämligheten.

Kontrollera knivavståndet

Ta en titt på häckarna och buskarna du behöver klippa. Är grenarna tunna, eller kommer du att behöva skära igenom lite träigare tillväxt?

Svaret på den frågan kommer att avgöra vad tillverkare kallar för ”knivavståndet” på häcksaxen som du behöver. Detta betyder helt enkelt tjockleken på grenarna som häcksaxen rekommenderas att skära igenom.

Vissa häcksaxar kommer att kämpa med något över en cm, medan andra kommer att kunna skära igenom grenar som är dubbelt så tjocka.

Om du har en starkare grenar att tackla, leta efter en häcksax med dubbla svärd. Dessa rör sig framåt och bakåt när häcksaxen kör, vilket gör det lättare att klippa.

Kontrollera också motorns kapacitet. Större motorer klarar mer krävande grenar utan överhettning. Och sladdmodeller är ofta överlägsna i detta avseende.

Men det handlar inte allt om makt. Vissa buskar kan vara svåra att hantera om svärdbladens kanter inte är skarpa. De kommer helt enkelt att böja sig bort från grenarna och komma tillbaka när häcksaxen kör vidare.

Om du köper i butiken, tryck fingret mot bladet – försiktigt! – för att kontrollera att den är skarp. Och om du köper online, kolla in användarrecensioner för att se hur häcksaxen klarar lite grövre grenar.

Hur långt är knivavståndet?

Knivavståndets längd kan göra stor skillnad för hur lätt det är att använda. Så vilket fungerar bäst i din trädgård?

En häcksax med ett kortare knivavstånd är lättare att styra. Om du har mindre buskar eller låga häckar kommer det att göra jobbet bra. Det blir förmodligen billigare också.

Men om du har en lång eller djup häck att strida mot kommer kortare blad att göra ditt liv mycket svårare. Ytterligare några centimeter gör att du kan slutföra jobbet utan att ta ditt liv i dina händer genom att sträcka sig för mycket. Och det blir ännu farligare om du exempelvis arbetar högst upp på en stege.

Beakta vikten

Häckklippning kan vara fysiskt krävande, särskilt om du arbetar under långa perioder. Och om du behöver klippa över midjenivån blir det mer utmanande igen. Så kontrollera häcksaxens vikt innan du köper den. Detta kan variera avsevärt. 

Och kom ihåg att med sladdlösa modeller kan batteriet avsevärt öka till den totala vikten. Kontrollera därmed om vikten som anges i specifikationerna innehåller batteriet för exakta jämförelser.

Tänk på säkerheten

Häcksaxar kan i vissa fall vara väldigt farliga, så nästan alla kommer med någon form av säkerhetsbrytare. Dessa är utformade så att de behöver två händer för att starta häcksaxen, vilket undviker oavsiktlig start.

Ibland förvandlas detta förnuftiga fokus på säkerhet till en konfiguration som verkligen är besvärlig att använda. 

Vissa trimmare behöver två händer för att koppla ur säkerhetsbrytarna, men kan sedan manövreras med en hand. Vi har blandade känslor om detta.

Det ger större flexibilitet om du skär i obekväma utrymmen. Men att klippa med en hand är verkligen inte förnuftigt. Om du verkligen måste göra det, så var försiktig. Och försök att få tillbaka den andra handen så snabbt som möjligt.

Redo att välja?

Vi hoppas att du har tagit del av vår recension av de 5 bästa elektriska häcksaxarna som finns idag. Oavsett om du letar efter en nätansluten eller sladdlös, så finns det verkligen några bra alternativ som erbjuds.

Vår favorit är Stihl HSA 56. Den är sladdlös men ändå kraftfull, lätt men robust. Och det är konkurrenskraftigt prissatt också. Vad mer kan du be om?

Den rätta häcksaxen gör trädgårdsskötsel från en syssla till ett nöje. Oavsett vilken du väljer är vi säkra på att dina snyggt trimmade buskar snart kommer att avundas av dina grannar!


Hur vi testade oss fram till bästa häcksaxen

När vi testade oss fram till den bästa häcksaxen så började vi med att analysera marknaden, alltså se vilka häcksaxar som fanns tillgängliga när testet gjordes. Vi har sedan rådfrågat diverse fastighetsägare, trädgårdsmästare samt vanliga trädgårdsentusiaster som äger eller har använt en häcksax nyligen för att ta del av deras åsikter och vilka egenskaper som är bra i en häcksax. När vi fått ta del av deras idéer och tankar har vi sammanställt dem och letat efter häcksaxar som stämmer överens med deras preferenser. Vi har sedan besökt diverse butiker och hushåll där dessa häcksaxar finns, samt testat hur väl de fungerar för olika ändamål i praktiken. På så sätt har vi kunnat sammanställa en lista med de bästa häcksaxarna inom olika kategorier.

Lämna en kommentar

blogglista.se SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog DMCA.com Protection Status Reggad på Commo.se